KROKETI OD KARFIOLA
Sastojci:
- 1 glavica karfiola,
- sol,
- biber,
- 1 glavica crvenog luka,
- 3 jaja,
- 2 kašičice prezle,
- maslinovo ulje.
Priprema:
Potrebno je narezati karfiol i skuvati ga u slanoj vodi.
Nakon što ste skuvali karfiol, ocedite ga i izgnečite viljuškom, prilikom čega umešate jaja, prezlu i seckani luk.
Sve dobro izmešajte i pravite male krokete koje ćete malo propržiti na maslinovom ulju.
Krokete možete poslužiti uz neki umak po vašoj želji.
POLPETE OD TIKVICA
Sastojci:
- malo brašna,
- tikvica po želji,
- jaje,
- mleko,
- maslinovo ulje.
Priprema:
Tikvice ogulite i izmiksajte. Nakon što dobijete kašu od tikvica, umešajte u nju smesu od malo mleka i brašna.
Pritom pazite da vam smesa ne bude retka.
U tavi dobro zagrejte ulje i ispecite vaše polpete.
OMLET SA ŠPINATOM I GORGONZOLOM
Sastojci:
- 8 jaja,
- 80 gr sira gorgonzole,
- 200 gr špinata,
- 1 kašičica vegete,
- 40 gr maslaca.
Priprema:
Šinat očistite i operite pa ga potpote na dve minute u slanu kipuću vodu.
Ocedite ga i sitno naseckajte. Jaja istucite, dodajte vegetu, špinat i gorgonzolu naseckanu na kockice, pa od pripremljene smese na zagrejanom maslacu ispecite četiri omleta.
Za pripremu ovog jela možete upotrebiti i zamrznuti špinat.
Lepo!
OdgovoriIzbriši