Sastojci:
- 500 gr kora
- 6 banana
- 500 gr mladog neslanog sira
- 200 ml kisele pavlake
- 2 kesice vanil šećera
- 1 limun
- 150 gr šećera
- 3 jaja
- 200 gr putera
- 50 gr kokosovog brašna
Priprema:
U veći sud polupamo jaja, dodamo šećer, kokosovo brašno, pavlaku, vanil šećer, sir, sitno izrendanu koru limuna i mutimo mokserom dok se sastojci ne sjedine.
Banane ogulimo, isečemo na krugove, izgnječimo viljuškom, dodamo u sud i promešamo.
Na radnu površinu poredamo tri kore, jedna na drugu, i svaku poprskamo rastopljenim puterom.
Na jedan kraj kora nanesemo fil, savijemo krajeve prema unutrašnjosti i uvijemo u štrudlu.
Isti postupak ponavljamo dok ne potrošimo sve kore i fil.
Štrudle stavljamo u nauljenu tepsiju i poprskamo rastopljenim puterom.
Pečemo 30 minuta na 200 stepeni.
Isečemo štrudlu na parčad koju stepenasto poredamo na tanjir za serviranje.
Pomoću cediljke na štrudlu nanesemo šećer u prahu.
Prijatno!
- 500 gr kora
- 6 banana
- 500 gr mladog neslanog sira
- 200 ml kisele pavlake
- 2 kesice vanil šećera
- 1 limun
- 150 gr šećera
- 3 jaja
- 200 gr putera
- 50 gr kokosovog brašna
Priprema:
U veći sud polupamo jaja, dodamo šećer, kokosovo brašno, pavlaku, vanil šećer, sir, sitno izrendanu koru limuna i mutimo mokserom dok se sastojci ne sjedine.
Banane ogulimo, isečemo na krugove, izgnječimo viljuškom, dodamo u sud i promešamo.
Na radnu površinu poredamo tri kore, jedna na drugu, i svaku poprskamo rastopljenim puterom.
Na jedan kraj kora nanesemo fil, savijemo krajeve prema unutrašnjosti i uvijemo u štrudlu.
Isti postupak ponavljamo dok ne potrošimo sve kore i fil.
Štrudle stavljamo u nauljenu tepsiju i poprskamo rastopljenim puterom.
Pečemo 30 minuta na 200 stepeni.
Isečemo štrudlu na parčad koju stepenasto poredamo na tanjir za serviranje.
Pomoću cediljke na štrudlu nanesemo šećer u prahu.
Prijatno!
Dobar recept
OdgovoriIzbrišiProbaću da napravim ovu štrudlu, jako mi se sviđa
OdgovoriIzbrišiMože se napraviti i sa lisnatim testom?
OdgovoriIzbrišiNaravno, može i sa lisnatim testom.
Izbriši