S obzirom da volim zdrav način života ali i da uživam u kolačima, ovaj put sam se odlučila da to bude voćna varijanta.
Kolač sa jabukama je jednostavno napraviti a može se poslužiti prilikom svake prigode.
Sastojci:
- 2 kisele jabuke,
- 1 jaje,
- 300 gr šećera,
- 200 gr griza,
- 1 dl ulja,
- 1 prašak za pecivo,
- 2 dl mleka,
- 200 gr mlevenih oraha
Preliv:
- jedna čokolada, najbolja je čokolada za kuvanje,
- 1 dl mleka,
- 1 kašika margarina,
- 4 kašike šećera.
Priprema:
Jabuke operite, ogulite i narendajte. Pomešajte jaje, šećer, ulje, mleko, mlevene orahe, a zatim griz pomešan sa praškom za pecivo i narendane jabuke.
Sve izmešajte u jednoličnu smesu pa pretresite u tepsiju, prethodno namašćenu i posutu brašnom.
Odmah stavite u zagrejanu pećnicu i pecite na umerenoj vatri oko 40 minuta.
Pečeni kolač posve ohladite, zatim prelite glazurom od čokolade i ostavite da se stegne, a zatim izrežite na kocke.
Preliv:
Narendajte čokoladu, dodajte mleko, margarin i šećer pa na laganoj vatri mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.
Savet:
Ako želite da kolač upije preliv, tada ga prelite čim ga izvadite iz pećnice sa samo malo ohlađenim prelivom.
A ako želite da celi preliv ostane na kolaču, da ga kolač ne upije, prelite ga posve ohlađenim prelivom.
Kolač sa jabukama je jednostavno napraviti a može se poslužiti prilikom svake prigode.
Sastojci:
- 2 kisele jabuke,
- 1 jaje,
- 300 gr šećera,
- 200 gr griza,
- 1 dl ulja,
- 1 prašak za pecivo,
- 2 dl mleka,
- 200 gr mlevenih oraha
Preliv:
- jedna čokolada, najbolja je čokolada za kuvanje,
- 1 dl mleka,
- 1 kašika margarina,
- 4 kašike šećera.
Priprema:
Jabuke operite, ogulite i narendajte. Pomešajte jaje, šećer, ulje, mleko, mlevene orahe, a zatim griz pomešan sa praškom za pecivo i narendane jabuke.
Sve izmešajte u jednoličnu smesu pa pretresite u tepsiju, prethodno namašćenu i posutu brašnom.
Odmah stavite u zagrejanu pećnicu i pecite na umerenoj vatri oko 40 minuta.
Pečeni kolač posve ohladite, zatim prelite glazurom od čokolade i ostavite da se stegne, a zatim izrežite na kocke.
Preliv:
Narendajte čokoladu, dodajte mleko, margarin i šećer pa na laganoj vatri mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.
Savet:
Ako želite da kolač upije preliv, tada ga prelite čim ga izvadite iz pećnice sa samo malo ohlađenim prelivom.
A ako želite da celi preliv ostane na kolaču, da ga kolač ne upije, prelite ga posve ohlađenim prelivom.
Nema komentara:
Objavi komentar